10 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Πώς λειτουργεί το NFC;

 

Ακριβώς όπως το Bluetooth και το Wi-Fi – το NFC λειτουργεί με βάση την αρχή της αποστολής πληροφοριών μέσω ραδιοκυμάτων. Η Near Field Communication είναι ένα άλλο πρότυπο για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές πρέπει να τηρούν ορισμένες προδιαγραφές προκειμένου να επικοινωνούν σωστά μεταξύ τους. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο NFC βασίζεται σε παλαιότερες ιδέες του RFID (Radio-frequency identification), οι οποίες χρησιμοποιούσαν ηλεκτρομαγνητική επαγωγή για τη μετάδοση πληροφοριών.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
photo:topreviews.gr

Πόση μνήμη RAM χρειάζομαι στο κινητό μου?

 

Ορισμένοι χρήστες smartphone κάνουν μόνο περιήγηση, αποστολή μηνυμάτων, κλήσεις και streaming, κάτι που δεν συνεπάγεται πολύ μεγάλη χρήση μνήμης RAM. Εν τω μεταξύ, άλλοι χρήστες ασχολούνται με mobile gaming  το οποίο απαιτεί περισσότερη RAM.

Για να σας βοηθήσουμε να εκτιμήσετε πόση RAM χρειάζεστε, ας δούμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες που κάνουν οι άνθρωποι στα smartphones τους:

1.Οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram, καταλαμβάνουν από 100 έως 300MB RAM ανάλογα με τη χρήση.

2. Τα προγράμματα περιήγησης και αναπαραγωγής βίντεο, όπως το Chrome και το Youtube, καταναλώνουν αντίστοιχα περίπου 500MB ανάλογα με το πόσες καρτέλες είναι ανοιχτές και την ποιότητα του βίντεο που βλέπετε.

3. Τα παιχνίδια για κινητά ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την ποιότητα των γραφικών τους και το αν παίζετε online ή offline. Παιχνίδια όπως το FIFA Soccer στο Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 1GB μνήμης RAM ενώ εκτελούνται.Λάβετε υπόψη ότι πρέπει επίσης να προσθέσετε τη μνήμη RAM που καταναλώνεται από το λειτουργικό σας σύστημα

Πόσα megapixel κάμερα πρεπει να εχει ενα κινητο για να βγαζει καλές φωτογραφίες?

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι για να είναι μια εικόνα επαρκούς ποιότητας σε μορφή εκτύπωσης, πρέπει γενικά να έχει 300 εικονοστοιχεία ανά ίντσα (PPI). Έχοντας αυτό κατά νου, καθορίστε πόσο μεγάλο θα είναι το φυσικό μέγεθος της εκτύπωσης σε ίντσες. Ας χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα τις ίντσες 8×10 (ελαφρώς μικρότερες από το Α4). Επειδή ξέρουμε ότι είναι 8 ίντσες επί 10 ίντσες και ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε 300 pixel ανά ίντσα, πώς προσδιορίζουμε το μήκος και το ύψος σε pixel;

Απλά πολλαπλασιάζοντας το μήκος και το πλάτος επί 300 το καθένα! Αυτό μας δίνει έναν αριθμό 2400 εικονοστοιχείων επί 3000 εικονοστοιχεία. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η εικόνα που τραβάμε με τη φωτογραφική μας μηχανή πρέπει να είναι 2400 εικονοστοιχεία επί 3000 εικονοστοιχεία για να έχει επαρκή ποιότητα ώστε να εκτυπωθεί σε μέγεθος 8 ιντσών x 10 ιντσών.

Αλλά πώς το μετατρέπουμε αυτό σε megapixel;

 

Πρέπει απλώς να προσδιορίσουμε τον συνολικό αριθμό των pixel στην εικόνα – δηλαδή πρέπει να γνωρίζουμε την περιοχή σε pixel. Αν θυμηθούμε το γυμνάσιο, μπορούμε να υπολογίσουμε το εμβαδόν πολλαπλασιάζοντας το μήκος επί το ύψος. Έτσι πολλαπλασιάζουμε 2400 pixels x 3000 pixels, δίνοντάς μας συνολικά 7,2 εκατομμύρια pixels.

Τέλος, ένα megapixel είναι ένα εκατομμύριο pixel, οπότε αν διαιρέσουμε αυτόν τον αριθμό με το ένα εκατομμύριο, θα έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό megapixel. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό οδηγεί σε 7,2 megapixel. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι εφόσον η φωτογραφία έχει τραβηχτεί με φωτογραφική μηχανή με 7,2 megapixel ή περισσότερα, θα έχει επαρκή ποιότητα για εκτύπωση σε μέγεθος 8 x 10 ιντσών.

Αυτό ακούγεται περίπλοκο όταν γράφεται, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό.

Για να ανακεφαλαιώσουμε:

1) Καθορίστε το μέγεθος που θέλετε να έχει η εκτύπωση σε ίντσες.

2) Πολλαπλασιάστε το μήκος και το ύψος (σε ίντσες) το καθένα επί 300 για να μετατρέψετε τις αποστάσεις σε pixel

3) Πολλαπλασιάστε το μήκος x το ύψος και, στη συνέχεια, διαιρέστε τον αριθμό που προκύπτει με το 1 εκατομμύριο

Αυτό είναι το πόσα megapixel χρειάζεστε!
Επιθυμητό μέγεθος εκτύπωσης
(σε ίντσες) Απαιτούμενα megapixel
(για εκτύπωση 300 PPI)
6×4 2,2 MP
5×7 3,2 MP
8×10 7,2 MP
11×14 13,9 MP
16×20 28,8 MP

Διαφορές  ANDROID και IOS

 

1. Ανάπτυξη σε διαφορετικες γλώσσες προγραμματισμού

2. Διαθεσιμότητα ολοκληρωμένου περιβάλλοντος ανάπτυξης (IDE)

3. Φιλοσοφία σχεδιασμού

4. Το κοινό

5. Χρηματοδότηση – διαφήμιση

6. Πολυπλοκότητα ανάπτυξης

7. Ταχύτητα ανάπτυξης

8. Κόστος ανάπτυξης

9. Ταχύτητα ανάπτυξης

10. Μερίδιο αγοράς

κινητα τηλέφωνα
photo:topreviews.gr

Τί είναι οι οθόνες τύπου OLED

 

Τα περισσότερα premium τηλέφωνα σήμερα έχουν οθόνες OLED. Η Apple, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί μια εύκαμπτη OLED 5,8″ 1125×2436 (κατασκευασμένη από την SDC) στο iPhone XS του 2018 (το iPhone XS Max διαθέτει μια μεγαλύτερη εύκαμπτη AMOLED 6,5″ 1242×2688). Οι ειδικοί σε θέματα οθονών λένε ότι η οθόνη του iPhone XS είναι η καλύτερη οθόνη smartphone στον κόσμο – Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα οθονών και οι καταναλωτές συμφωνούν ότι οι οθόνες OLED είναι οι καλύτερες οθόνες smartphone στον κόσμο. Οι καλύτερες OLED οθόνες smartphone είναι οι οθόνες Super AMOLED που παράγονται από τη Samsung Display, αλλά και άλλοι παραγωγοί OLED (όπως η LG και η BOE Display) παράγουν επίσης OLED υψηλής ποιότητας.

Τί είναι το 4K?

 

Μια οθόνη 4K είναι μια οθόνη με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ενεργά pixel. Για τις τηλεοράσεις, η ανάλυση αυτή έχει τυποποιηθεί σε 3.840 επί 2.160. Η ανάλυση 4K του ψηφιακού κινηματογράφου (η ανάλυση στις κινηματογραφικές αίθουσες 4K) είναι ελαφρώς υψηλότερη, 4.096 επί 2.160. Όπως και να το ορίσετε, είναι τετραπλάσιος ο αριθμός των εικονοστοιχείων μιας οθόνης 1080p και πάνω από 23 φορές η ανάλυση της τηλεόρασης τυπικής ευκρίνειας.

Αυτό σημαίνει ότι το 4K είναι προφανώς πολύ πιο ευκρινές από το 1080p. Στο χώρο που μια τηλεόραση 1080p χωράει ένα pixel, μια τηλεόραση 4K του ίδιου μεγέθους μπορεί να χωρέσει τέσσερα. Αυτό κάνει ένα σημαντικό άλμα στην ευκρίνεια, με την προϋπόθεση ότι έχετε υλικό για να παρακολουθήσετε σε αυτή την ανάλυση. Ακόμα και αν δεν έχετε, εταιρείες όπως η LG, η Samsung και η Sony έχουν αναπτύξει εντυπωσιακές τεχνολογίες μετατροπής προς τα πάνω – που κλιμακώνουν περιεχόμενο 1080p και χαμηλότερης ανάλυσης σε 4K με διάφορες βελτιώσεις εικόνας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ 4G και 5G;

 

Πέρα από τη χαμηλότερη καθυστέρηση και τις ταχύτερες ταχύτητες, πολλά άλλα κάνουν την τεχνολογία 5G να διαφέρει από το 4G.

Ακολουθούν οι διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε μεταξύ του 4G και του 5G.

Η ταχύτητα

Το 5G είναι ταχύτερο, εξυπνότερο, καθώς και πιο ενεργειακά αποδοτικό από το δίκτυο 4G. Η ταχύτητα του δικτύου 5G είναι 10 gigabits ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 100 φορές ταχύτερη από το 4G.Αυτό σημαίνει ότι με το 5G. Μπορείτε να κατεβάσετε την ταινία υψηλής ευκρίνειας σε κλάσματα δευτερολέπτων, κάτι που χρειάζεται περίπου μία ώρα με τα σημερινά δίκτυα 4G.

Φάσμα

Κάθε πάροχος κατέχει ορισμένα τμήματα του φάσματος, τα οποία δημιουργούν τη συνολική χωρητικότητα του δικτύου. Περαιτέρω, αυτή η χωρητικότητα καθορίζει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.Στο 4G, η χωρητικότητα είναι μικρότερη, ενώ οι χρήστες αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί με το 5G, καθώς διαθέτει εκατό φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από το 4G.Για παράδειγμα- ο πάροχος μπορεί να έχει 100 MHz φάσματος για να χρησιμοποιήσει για όλους τους πελάτες του σε μια χώρα, αλλά με τα δίκτυα 5G, αυτό θα αυξηθεί σε περίπου 1.000 MHz

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
@TOPREVIEWS.GR

 Ρυθμοί καθυστέρησης

Η καθυστέρηση μετράει πόσο χρόνο θα χρειαστεί το σήμα για να πάει από την πηγή του στον δέκτη και τελικά να επιστρέψει πίσω. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στα οποία εστιάζει η ασύρματη γενιά για να μειώσει για να κάνει τη συνδεσιμότητα καλύτερη και γρήγορη.

Τα δίκτυα 5G έχουν χαμηλότερο ποσοστό καθυστέρησης σε σύγκριση με το 4G LTE. Στα δίκτυα 4G, το ποσοστό καθυστέρησης είναι περίπου 40 έως 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό καθυστέρησης του 5G είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 4G και είναι μόνο ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου στο 5G.

Επιπλέον, τα δίκτυα 5G επιτρέπουν τον ομαλό χειρισμό των αιχμών και τη μεγαλύτερη βελτιστοποίηση της κίνησης του δικτύου σε σχέση με το 4G.

Εφαρμογές

Σε σύγκριση με το 4G, η τεχνολογία 5G μπορεί να αναπτύξει πολλές νέες εφαρμογές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Η μαζική συνδεσιμότητα του 5G θα ωφελήσει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων, εργαζομένων, παικτών, επιχειρηματιών, φοιτητών και όλων των ενδιάμεσων.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!